در سفر به کاشان، از چه مکان هایی دیدن کنیم؟ (قسمت اول)
قبل از دیدن تصاویر زیر به سایت های زیبای زیر نیز سری بزنید
www.takcarpet.blogfa.com www.takcarpet.ir
روی یکی از سایت های بالا دیدن نمایید تا زیباترین و نفیس ترین کالا را جهت دکوراسیون خانه ببینید
شهر کاشان، یکی از شهرستانهای استان اصفهان است که به دلیل وجود جاذبههای گردشگری متنوع، در صنعت گردشگری از اهمیت بالایی برخوردار بوده و سالانه علاقهمندان بسیاری، برای بازدید از جاذبهها و دیدنیهای ارزشمند ایران کهن، به این شهر سفر میکنند.
قطعا یکی از زیباترین و دوستداشتنیترین مکانهای دیدنی در شهر کاشان، باغ زیبای فین است که میتوان از آن به عنوان نمونهی کاملی از باغهای ایرانی نام برد. این مکان از لحاظ تاریخی نیز بسیار مهم و ارزشمند بوده است، به گونهای که در «تاریخ قم» از کهنترین منابع تاریخی در این باره چنین نوشته شده است
«بناها و کاریزهای فین به امر جمشید احداث شده است»
محوطهای چشمنواز و مطبوع که از گذشتههای دور مورد توجه پادشاهان قرار داشته و در دوران دیگر حکمرانان تاریخ از جمله «آل بویه» و «ایلخانان» گسترش یافته و در برخی دوران نیز بازسازی شده است.
دو حمام مهم و تاریخی ایران، در شهر کاشان و در بخش جنوبی باغ فین قرار دارد که به نامهای حمام بزرگ (حمام سلطنتی، به دستور فتحعلی شاه قاجار ساخته شد) و حمام کوچک (حمام خدمتکاران)، شناخته میشود.
حمام کوچک در دوران حکومت صفویان ساخته شده و از پیشینهی کهنتری نسبت به حمام بزرگ برخوردار است و قتل امیرکبیر، یکی از تلخترین و مهمترین اتفاقات تاریخی و سیاسی ایران کهن، در آن رخ داده است.
کهنترین بنای تاریخی در کاشان، مسجد جامع این شهر است که قدمت آن به دوران حکومت سلجوقیان بازمیگردد. این اثر ارزشمند تاریخی به همت دختر مالک اشتر «صفیه خاتون»، ساخته شده است.
این بنای تاریخی و ارزشمند مذهبی، در ادوار مختلفی همچون «کریمخان زند» و «عبدالرزاق خان» حاکم کاشان، مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. از زیباییهای قابل توجه این مسجد میتوان به هنر خطاطی استادانی چون «عبدالکریم» و «ابن محمد حسین محمد کاظم اصفهانی» اشاره کرد که بر دیوارههای آن وجود دارد.
مسجد و مدرسهی آقا بزرگ کاشان، یکی از زیباترین و باشکوهترین مساجد ساخته شده در دوران قاجار است که با کمک مالی «حاج محمدتقی خانبان»، احداث شده و پروسهی ساخت آن در زمان سلطنت «ناصرالدین شاه»، به اتمام رسیده است. عمارتی که گنبد آن، از معماری زیبا و چشمنوازی برخوردار بوده و از نظر نوع ساخت، از کمنظیرهای زمان خود محسوب میشود.
آتشکدهای چهارطاقی و به جایمانده از دوران حکومت ساسانیان در ارتفاعات نیاسر کاشان قرار دارد که در گذشتههای دور، به عنوان مکانی برای برگزاری آیین و رسوم خاص پیروان دین زرشت، مورد استفاده قرار میگرفت. این اثر تاریخی که به نامهای «چهار قاپو» و «چهار دروازه» نیز شهرت دارد، توسط باستانشناسان در گروه قدیمیترین و عظیمترین نمونههای بنای چهارطاقی ایرانی قرار گرفته است که اتفاقا در بین دیگر آثار مشابه، سالمتر بوده و خسارات و خرابیهای کمتری را به خود دیده است.
قطعا بازدید از مکانی که کهنترین تمدن بشری از آن سرچشمه گرفته است جالب و هیجانانگیز خواهد بود. تپههای سیلک کاشان (گورستانهای الف و ب که هر کدام به ترتیب از قدمتی بالغ بر ۳۵۰۰ و ۳۰۰۰ سال برخوردار است)، بخشی از خاک ایران است که بر اساس نظریهی باستانشناسان و اسناد تاریخی، قدیمیترین تمدن انسانها را به نظاره نشسته است. این نقطه از کاشان که در واقع عبادتگاه مردم دوران باستان بوده است، از گل رس و سفال ساخته شده که تا مدتها از وجود آنها، اطلاعاتی در دسترس نبود تا پس از جاری شدن سیل در هشتاد سال پیش، سر از خاک بیرون آورده و به عنوان آثاری تاریخی و ارزشمند، مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت.