شهر زیبای کاشان

معرفی کاشان-مکان های دیدنی کاشان-مکان های تفریحی کاشان-مکان های گردشگری کاشان-سوغات کاشان-هتل های معروف کاشان-محصولات کاشان-صنایع دستی کاشان

شهر زیبای کاشان

معرفی کاشان-مکان های دیدنی کاشان-مکان های تفریحی کاشان-مکان های گردشگری کاشان-سوغات کاشان-هتل های معروف کاشان-محصولات کاشان-صنایع دستی کاشان

دیدنی های کاشان، شهر فرهنگ و تاریخ (قسمت دوم)


دیدنی های کاشان، شهر فرهنگ و تاریخ (قسمت دوم)



قبل از دیدن تصاویر زیر به سایت های زیبای زیر نیز سری بزنید

    www.takcarpet.blogfa.com       www.takcarpet.ir 

روی یکی از سایت های بالا دیدن نمایید تا زیباترین و نفیس ترین کالا را جهت دکوراسیون خانه ببینید



کاشان یکی از دیدنی‌ترین شهرهای استان اصفهان است. اگر شما هم قصد سفر به این شهر تاریخی و زیبا را دارید


کمتر کسی در ایران پیدا می‌شود که در مورد کاشان، آثار دیدنی و مشاهیر و مفاخر آن اطلاعاتی نداشته باشد. هر کسی که به معماری ایرانی و بناهای تاریخی علاقه داشته باشد، کاشان همان جایی است که باید به آن سر بزند. در این مقاله‌ها سعی داریم تا تمامی دیدنی‌های این شهر را به شما معرفی کنیم تا با سفری برنامه‌ریزی شده، از همه‌ی آن‌ها بازدید کنید.

حمام سلطان امیر احمد

حمام میر سلطان احمد

حمام سلطان امیر احمد از دوران قاجار به یادگار مانده است. این بنا در خیابان علوی کاشان، کوچه‌ی سلطان امیر احمد قرار دارد و در تاریخ ۳ اسفند ۱۳۵۵ با شماره‌ی ۱۳۵۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.


  


خانه عامری ها

خانه عامری ها

خانه‌ی عامری‌ها در دوران زندیه ساخته شده و در دوران قاجار به دست سهام‌السطنه عامری، بازسازی و توسعه یافته است. امروزه این خانه را به هتل ۵ ستاره تبدیل کرده‌اند که می‌تواند اقامتگاه رویایی در سفر به کاشان باشد و با اقامت در این هتل می‌توانید لذت زندگی کردن در خانه‌های اعیانیی قدیمی را تجربه کنید.

بلندترین بادگیر کاشان در خانه‌ی عامری‌ها قرار دارد

خانه‌ی عامری‌ها یکی از زیباترین خانه‌های تاریخی کاشان است و با ۷ هزار متر مربع مساحت، بزرگ‌ترین خانه‌ی تاریخی کاشان محسوب می‌شود. این مجموعه از چند خانه‌ی مجزا و مرتبط با یکدیگر تشکیل شده است که شامل ۳ خانه، ۵ حیاط قدیمی (که قدیمی‌ترین آن‌ها حیاط اندرونی و بیرونی است) و حدود ۸۵ اتاق است. 


بلندترین بادگیر کاشان در خانه‌ی عامری‌ها قرار دارد. بعد از فوت سهام‌السلطنه، حیاط‌های بیرونی به پسر وی (ابراهیم خلیل خان عامری) سپرده شد و بقیه‌ی ساختمان به افراد دیگری از این خاندان واگذار شد. پس از گذشت زمان، تعدادی از حیاط‌ها تفکیک و به افراد دیگری فروخته شد. 

خانه عباسیان

خانه عباسیان کاشان

خانه‌ی عباسیان در کوی سلطان امیر احمد، واقع در خیابان علوی کاشان قرار دارد. گفته می‌شود ساخت این بنا ۲۰ سال به طول انجامیده و امروزه به عنوان یکی از برجسته‌ترین آثار معماری کاشان و ایران شناخته می‌شود. این خانه نامزد دریافت جایزه‌ی بهترین بنای مسکونی ایران شده است. خانه‌ی عباسیان در زمینی به مساحت ۵ هزار متر مربع قرار دارد و زیر بنای آن حدود ۷ هزار متر مربع است. این مجموعه در ۵ طبقه با ۵ حیاط و گودال باغچه ساخته شده اما بعد از فوت مالک اولیه‌ی آن، به ۵ باب خانه‌ی مستقل از هم درآمده بود. در سال‌های اخیر ۴ باب از این خانه‌ها خریداری و بازسازی شد. 


خانه‌ی عباسیان به ۳ قسمت تقسیم می‌شد: بخش اندرونی، بخش بیرونی و بخش خدمه. در بخش اندرونی صاحب خانه و خانواده‌ی او زندگی می‌کردند و مطابق با حجاب در معماری اسلامی ساخته شده و از بخش بیرونی کاملا جدا است. بخش بیرونی هم به عنوان مهمانپذیر و محل پذیرایی از مهنانان تجاری استفاده می‌شد. 

بقعه خواجه تاج الدین

بقعه خواجه تاج الدین

بقعه‌ی خواجه تاج‌الدین از قرن ۹ هجری قمری به یادگار مانده است و در خیابان فاضل نراقی، کوچه‌ی مسجد آقا بزرگ قرار دارد. این بنا در ۱۱ بهمن سال ۱۳۳۴ با شماره‌ی ۴۰۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. 

موزه ملی کاشان

موزه ملی کاشان

در سال ۱۳۴۶ در ضلع غربی باغ فین کاشان، ساختمان موزه‌ی ملی کاشان روی خرابه‌های به جا مانده از خلوت نظام‌الدوله (داماد فتحعلی شاه) ساخته شد. در این موزه بیش از ۴۰۰ قطعه اثر از هزاره‌ی هفتم قبل از میلاد تا دوران معاصر به نمایش گذاشته شده است. 

بازار تاریخی کاشان

بازار قدیمی کاشان

قدمت بازار قدیمی کاشان به دوران صفویه باز می‌گردد و در راسته‌ی بازار بزرگ شهر قرار دارد. این بازار یکی از قدیمی‌ترین بناهای کاشان است و در دوره‌های مختلف تاریخ، همواره مورد توجه بسیاری از گردشگران بوده است. در دوران فتحعلی شاه تعدادی کاروانسرا، تیمچه و بازار در امتداد بازار بزرگ ساخته شد. 


در این بازار اصناف مختلف مانند مسگرها، رنگرزها، زرگرها، کفاش‌ها و ریسمان فروش‌ها هر کدام در قسمتی از بازار مشغول به کار هستند. بازار تاریخی کاشان در ۸ شهریور سال ۱۳۵۵ با شماره‌ی ۱۲۸۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. 

آرامگاه سهراب سپهری

آرامگاه سهراب سپهری

سهراب سپهری، شاعر نام‌آشنای کاشانی است که در صحن امامزاده سلطان علی‌ابن محمدباقر در روستای مشهد اردهال (واقع در ۴۲ کیلومتری غرب کاشان) به خاک سپرده شده است. علاقه‌مندان به این شاعر بزرگ، برای بازدید از مقبره‌ی او و قرائت فاتحه‌ای به این مکان می‌آیند. 


مسجد جامع کاشان

مسجد جامع کاشان

مسجد جامع کاشان یا همان مسجد جمعه‌ی کاشان، یکی از بناهای تاریخی این شهر است که قدمت آن به دوران سلجوقیان باز می‌گردد.

این مسجد قدیمی‌ترین بنای تاریخی کاشان است

گفته می‌شود بنای این مسجد قبل از اسلام، یک آتشکده بوده اما بعد از ایمان آوردن مردم به دین اسلام آن را تبدیل به مسجد کرده‌اند. مسجد جامع کاشان در خیابان بابا افصل، محله‌ی میدان کهنه در کوچه‌ی شهیدان دقیقی قرار گرفته است.


این مسجد قدیمی‌ترین بنای تاریخی کاشان است و گفته می‌شود توسط «صفیه خاتون»، دختر مالک اشتر، بنا شده است. در گذر زمان نیز «کریم خان زند» و «عبدالرزاق خان» که حاکم کاشان بود، این بنا را مرمت کرده‌اند. در کتیبه‌هایی که مربوط به این مرمت‌ها هستند، نام «عبدالکریم» و «ابن محمد حسین محمد کاظم اصفهانی» به عنوان خطاطان این دیواره‌های این مسجد آمده است. گچ‌بری‌های محراب شبستان را نیز استاد «باقر اصفهانی» ساخته است.

آبشار نیاسر

آبشار نیاسر

آبشار نیاسر در شهر تاریخی نیاسر قرار دارد و یکی از جاذبه های طبیعی بکر کاشان است. در سفر به کاشان، حتما اول سری به این طبیعت بکر بزنید و سپس از روستای تاریخی نیاسر بازدید کنید. در این روستا می توانید انواع عرقیات، به خصوص گلاب خوشبو تهیه کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.